Cari:  
  Dari:   Hingga:  
 |  1 - 10 daripada 34  |  Selepas |  Terakhir  
01 Apr 2013 TIPS BERCUTI BAJET
Bagi mengelakkan pembaziran ketika bercuti, digalakkan untuk membuat bajet yang ideal dari segi pendapatan dan kos tempat bercuti. Di sini tips-tips untuk mengurus kewangan ketika bercuti:
14 Jan 2013 BNM: Berwaspada dengan panggilan atau mesej yang tidak diundang meminta maklumat perbankan anda, ini mungkin suatu penipuan.
BNM: Berwaspada dengan panggilan atau mesej yang tidak diundang meminta maklumat perbankan anda, ini mungkin suatu penipuan.
01 Nov 2012 LANGKAH-LANGKAH BAGI MENJAMIN KESTABILAN KEWANGAN UNTUK PEKERJA MUDA
Pusat Penyelidikan dan Sumber Pengguna (CRRC) dengan kerjasama Citi Foundation juga telah melancarkan Laporan Kaji Selidik Perilaku dan Tabiat Kewangan Dalam Kalangan Pekerja Muda pada 5 Julai 2012 yang lalu. Kajian ini melaporkan 47% pekerja muda berumur 18 hingga 35 tahun mengalami masalah hutang yang serius sehingga terpaksa membelanjakan 30 peratus atau lebih daripada pendapatan kasar setiap bulan untuk membayar hutang.
20 Apr 2012 Premium insurans motor untuk tempoh kurang setahun
Insurans motor boleh diperbaharui untuk tempoh kurang daripada setahun dengan kadar premium yang ditetapkan oleh syarikat insurans.
29 Feb 2012 Bank Negara Malaysia Melancarkan Perkhidmatan LINK Bergerak
Bank Negara Malaysia telah melancarkan perkhidmatan LINK Bergerak atau “MobileLINK” untuk pelanggan dalam usaha memberikan akses dan peluang yang lebih meluas kepada orang ramai untuk berurusan dengan Bank Negara Malaysia.
06 Jan 2012 Pelaksanaan Rangka Kerja Perlindungan Motor Baharu
Sebagai sebahagian daripada Rangka Kerja Perlindungan Motor Baharu (Rangka Kerja) yang dirumuskan untuk menangani isu struktur dalam sektor insurans motor, Bank Negara Malaysia ingin memaklumkan mengenai kemajuan langkah-langkah penambahbaikan yang telah diambil untuk menjadikan proses penyelesaian tuntutan dan pelaksanaan pelarasan premium sejak pengumumannya pada 11 Mac 2011 lebih baik.
08 Dec 2011 Banjir dan Insurans/ Takaful Kenderaan
Musim hujan lebat di negara ini menimbulkan kebimbangan dalam kalangan pemilik kenderaan tentang risiko kenderaan mereka ditenggelami air banjir. Walaupun telah mengambil langkah berjaga-jaga seperti tidak meletak kenderaan di tempat letak kereta yang rendah dan sering dinaiki air serta mengelak daripada melalui kawasan yang sering dilanda banjir semasa hujan lebat, namun kenderaan masih juga boleh ditenggelami air banjir.
09 Sep 2011 Peringatan Pengguna 2 - Insurans Motor (Polisi Kereta Persendirian)
Kereta anda mungkin merupakan aset kedua yang sangat berharga selepas rumah anda. Berikut ialah beberapa perkara yang perlu anda ketahui semasa membeli polisi insurans motor untuk kenderaan anda.
04 May 2011 Kenderaan lebih 10 tahun ke PUSPAKOM jika perlu
KUALA LUMPUR: Berkuat-kuasa serta-merta kenderaan persendirian melebihi jangka hayat 10 tahun akan dikenakan kadar premium pasaran normal dan tidak tertakluk kepada bebanan yang dikenakan terhadap kenderaan berisiko tinggi.
25 Apr 2011 Kemalangan dirancang, untung dikaut
STATISTIK Ibu Pejabat Polis Bukit Aman merekodkan bahawa jumlah kenderaan yang terlibat dalam kemalangan jalan raya telah meningkat setiap tahun sejak lima tahun lalu.
 
 |  1 - 10 daripada 34  |  Selepas |  Terakhir