Kita melalui peringkat kehidupan yang berbeza-beza, menghadapi situasi yang berlainan dan mengalami pengalaman baru setiap hari. Bersedialah untuk menghadapi masa depan anda. Pastikan kehidupan anda dan keluarga terjamin, terutamanya dari aspek kewangan. Ketahui bagaimana pengurusan kewangan yang bijak dapat membantu anda melalui peringkat-peringkat kehidupan yang berbeza ini.
 
 
 
Mengurus wang anda
Melabur wang anda
Mengurus hutang anda
Memohon pinjaman
Kenali kad bayaran
Kalkulator belanjawan
Kalkulator pinjaman
Jadual perbandingan
Pilih perlindungan insurans
Pilih perlindungan takaful
Insurans bertempoh gadai janji berkurangan (MRTA)
Duitsaku.com.my
 
 
Keluarga merupakan aspek paling utama di dalam hidup kebanyakan ibu bapa. Anda mahu memastikan keperluan semua ahli keluarga anda dipenuhi dan masa depan mereka terjamin walaupun anda sudah tiada. Kemahiran asas yang terpenting ialah memastikan kewangan keluarga anda terpelihara dan keluarga anda tahu bagaimana untuk menguruskan wang. Gunakan kalkulator belanjawan kami untuk membantu anda. Anda juga boleh mengajar tabiat pengurusan wang secara bijak kepada anak-anak anda melalui Duitsaku.com. Apabila aspek kewangan anda sudah cukup stabil, anda boleh mempelajari bagaimana untuk melabur wang anda untuk mewujudkan simpanan yang lebih untuk masa depan.

Pertimbangan lain yang sama pentingnya ialah mempunyai perlindungan peribadi untuk anda dan yang tersayang. Sama ada perlindungan insurans atau takaful, keluarga anda seharusnya dapat meneruskan kehidupan mereka walaupun anda sudah tiada. Berikan masa depan yang cerah kepada anak-anak anda dengan mendapatkan pelan pendidikan anak dan jamin keselesaan kehidupan anda selepas bersara dengan skim anuiti.

Sekiranya anda mencari pembiayaan untuk membeli kenderaan atau rumah idaman, ketahui pinjaman-pinjaman yang ditawarkan institusi perbankan. Pastikan anda membandingkan ciri-ciri dan kadar pinjaman-pinjaman ini dan kira ansuran pinjaman ini sebelum memilih pinjaman yang sesuai dengan keperluan anda.

Jika anda mempertimbangkan tentang opsyen pelaburan, gunakan panduan kami tentang pelaburan sebagai rujukan untuk mengetahui pendekatan pelaburan yang berbeza mengikut kitaran hidup yang berlainan.